Kudden som gör det möjligt för fler att segla

Uriform gör comeback på Leva & Fungera denna vår och det firas bland annat med lansering av en helt ny seglarkudde och en rejäl nystart för Tumlekudden.

Seglarkudde lanseras i samarbete med GKSS AccessAbility Centers seglingsverksamhet vid Långedrag utanför Göteborg.
– Den är alldeles ny och finns ännu bara i ett par exemplar som med framgång testats under ett år, säger Torbjörn Måård, Uriforms grundare.

Barn med funktionsnedsättning har ofta svårt att sitta vid segling och kan därför behöva extra stöd av ledsagare. Tanken med seglarkudden är att barn och unga skall kunna sitta helt själva, utan att någon håller i och begränsar rörligheten.

– Seglarkudden bygger på våra Tumle flytkuddar och kan, precis som flytkudden, användas vid bassängbad. Den har handtag så att det skall vara lätt att lyfta barn i och ur båt eller bassäng, säger Torbjörn Måård.

På Leva & Fungera i april blir det en rejäl nystart för Tumlekudden.
– Nu satsar vi åter stort eftersom vi ställt ut på mässan ända sedan början av 70-talet men hoppat över de senaste åren, säger Torbjörn Måård.

 

Foto

Tumlekudden är en hel serie av positioneringskuddar för träning och avslappning som Uriform arbetat med i ett och ett halvt decennium och som nu får allt större uppmärksamhet.

– Kuddarna är utmärkta att träna med men de används allra mest för avslappning. De lugnar ned och löser upp och man kan ”bara vara” i dem utan att behöva hålla i sig eller känna rädsla. En otroligt fin produkt i all sin enkelhet, säger Torbjörn.

Uriform premiärvisar även en hel produktgrupp för personer med Huntingtons sjukdom.

Uriform har byggt upp ett sortiment med en säng från Danmark, en fåtölj från England och mycket annat. I serien finns även en ryggsköld för montering på toalettstol, för att skydda vattentanken mot ofrivilliga rörelser som är vanligt vid Huntingtons sjukdom.

 

Foto

– Vi är enda företag i landet som har byggt upp ett helt produktsortiment för Huntingtons och Leva & Fungera blir första gången vi visar upp produkterna, säger Torbjörn Måård.

www.uriform.se