Nu får Toralf Nilsson sin revansch

– Nu ska jag ta revansch! säger en glad och uppspelt Toralf Nilsson när vi träffas i hans loge på Cirkus i Stockholm dagen före premiären av musikalen Elvis.
   
Elvis och hans gäng tog publiken med storm när Glada Hudikteatern i torsdags hade premiär för sin musikal ”Elvis”. Jublet och skrattet verkade aldrig ta slut när skådespelarna på ett proffsigt och roligt sätt guidade oss igenom Elvis väg till berömmelse. Men publiken inte bara skrattade med skådespelarna, Glada Hudik sparkar hårt på människors fördomar och visar att alla kan lyckas med allt, oavsett förutsättningar.

Toralf Nilsson är 40 år och kommer från Hudiksvall. Han är veteran i Glada Hudikteatern och blev det självklara valet när musikalens huvudperson skulle väljas.

– Det var Pär Johansson som bestämde rollerna, säger han.

Men mycket Elvis hade Toralf Nilsson inte lyssnat på innan teatergruppen började sätta ihop musikalen. Musiken tycker han är bra, men själv föredrar han hårdrock. När allas vår Elvis inte står på scenen och glänser arbetar han med ved, något han känner sig riktigt trött på.

– Äh, det blir ju tråkigt till slut. Jag gillar utmaningar och skulle vilja göra något nytt. Det är teatern jag tycker är kul och jag vill absolut fortsätta i Glada Hudik, säger Toralf Nilsson.

Att börja spela teater har varit en fantastisk upplevelse för honom. Han är trött på människor och deras fördomar. Han har blivit kallad mongolid och cp.

– Hur förbannad blir du när du hör något sådant? säger Toralf. Jag ser det på dig, att du blir förbannad. Men nu är det slut på det, det här är min revansch, säger han.

Hans självförtroende har höjts och nu har han bestämt sig för att sluta bry sig om människor som inte är öppna för olikheter. Och visst har han råd att ignorera insnöade människor som inte vet vad en cp-skada är och bara kastar ur sig okunniga glåpord. Toralf Nilsson glänser på scenen och gör tjejerna galna. Nu längtar han efter någon att dela sitt liv med.

– Ja, jag längtar efter en tjej, säger han.   
   
Även Maria Eriksson, som spelar Marion Kesker, receptionisten på Sun Records tycker att det varit oerhört kul att vara med i Glada Hudikteatern. Hon är den smarta och karismatiska tjejen på skivbolaget som upptäcker Elvis och tror på honom.

– Det är fantastiskt kul att spela teater och sjunga, säger hon.

Bättre självförtroende har hon inte fått av att vara med i teatergruppen, det hade hon redan innan hon började spela teater.

Tillbaka till premiären, som blev en publiksuccé. Kändisarna minglade i den stora konsertsalen och humöret var på topp när den förväntansfulla publiken väntade på att ridån skulle hissas. Bland de kända ansiktena kunde man skymta Magnus Härenstam, Marianne Rundström från Svt:s Gomorron Sverige, Rickard Olsson från Bingolotto och skådespelerskan Maria Lundqvist.

Förutom det fantastiska och dråpliga skådespelet som Glada Hudik bjuder på visar de prov på en musikalisk förmåga. Förutom välsvarvade framträdanden av Toralf Nilsson, Peter Sundén, som coola tjejtjusaren Joe Esposito, och den mystiska Bengt Hallberg, gör Theresia Widarsson en insats av hög kvalitet.

Hon är ensemblens stjärnskott vad gäller sångframträdanden och rör hela publiken då hon gör en spännande tolkning av Elvis ”Always on my mind”. Hon är relativt ny i Glada Hudikteatern, men har alltid älskat att sjunga. I Elvis-musikalen gör hon flera uppträdanden som får publiken i gungning.

Musikalen kryddas med en stor gnutta humor och publiken dras med i dråpliga händelser, bitska kommentarer och karaktärernas försök till att passa in. När ridån går ner och det är dags för publiken att lämna Cirkus går vi hem med ett leende på läpparna och en förhoppning om att alla ska få göra samma resa som Elvis, Toralf Nilsson och alla andra i ensemblen har gjort. Vi hoppas att sagan om outsidern Elvis upprepar sig och att Sverige ska bli ett mer öppet samhälle för alla.

Nu väntar vi spänt på Glada Hudik teaterns nästa upptåg. Kan det bli en spelfilm, som verksamhetschefen Pär Johansson lite försiktigt nämner?

Läs mer på foraldrakraft.se:
Idoler mot alla odds – Snart har musikalen Elvis premiär
Utvecklingsstörda och normalstörda ger Elvis-musikal i toppklass

www.gladahudikteatern.se
www.cirkus.se