Nytt nätverk för ensamstående föräldrar

Nätverk för föräldrar till barn med funktionshinder finns redan. Men nu startar ett e-postbaserat nätverk för alla ensamstående föräldrar till barn med funktionshinder.

– Vi har upptäckt att det inom vår organisation, Sveriges makalösa föräldrar, finns en ganska stor grupp med föräldrar till barn med funktionshinder. Det har funnits en efterfrågan om ett eget nätverk och nu ska vi försöka få igång det, berättar Helene Sigfridsson, generalsekreterare för Sveriges makalösa föräldrar.

Hon menar att de inte har någon statistik, men att man fått känslan av att det är många föräldrar inom organisationen som känner sig extra ensamma, eftersom man både är ensamstående och har ett barn med ett funktionshinder.

Foto på Helene Sigfridsson.– Därför vill vi hjälpa de föräldrarna att hitta varandra och få möjlighet att sprida kunskaper och erfarenheter till varandra, säger Helene Sigfridsson.

Målet är att starta ett större nätverk där det finns möjlighet för föräldrar som bor nära varandra att mötas även i verkligheten. Men nu börjar man med en e-postlista. Hittills har ett tiotal föräldrar gått med och man ökar med cirka en förälder i veckan. Än så länge är gruppen väldigt liten, men Helene tror att den kommer växa.

– Vi har börjat skicka ut information till föräldrar om e-postlistan. Till hösten kommer vi starta större kampanjer för att berätta om nätverket, säger hon.

Det kostar 150 kronor per år att vara medlem i Sveriges makalösa föräldrar, sedan är medlemskapet i e-postlistan helt gratis.

Mer info: www.makalosa.org