Oj, vilken härlig start på 2014!

Vi är extra stolta över detta nummer av Föräldrakraft. På hundra sidor möter vi många härliga människor som delar med sig av engagemang och tips och råd som jag är säker på att du kan ha riktigt stor nytta av. En bra start på det nya året, eller hur?

Vi på Föräldrakraft betonar ofta att tidningen handlar om stöd hela livet, inte bara för barn och unga. Därför skriver vi mycket om utbildning och arbete med inriktning på hur man skapar ett självständigt och oberoende liv.

Den här gången har vi dock satsat extra mycket på just små barn. Baby- & Barn-specialen dominerar detta nummer med sina 24 sidor reportage och tipsartiklar.

Vår medarbetare Anna Pella har skapat ett unikt tema för dig som är nybliven förälder till ett barn med funktionsnedsättning, men också för dig som ”bara” har oroliga frågor om ditt barns utveckling.

På sidorna 33–59 möter du Vincent och hans familj, barnläkaren Katarina Lindström, forskaren Hans Forssberg och så får du en överblick över vilken hjälp du kan få av samhället.

Som alla andra utgåvor har även denna artiklar om stöd och hjälpmedel för alla åldrar. Missa inte översikten över appar för inlärning och skola på sidan 20–23.

Folkhögskoletemat har tips om utbildningar som är anpassade för olika behov. Andra sektioner har värdefull läsning om kollo, resor, sexualitet, munhälsa och idrott.

Ganska välmatat, eller hur? Men ändå inte oväntat med tanke på alla bra tips vi får från våra läsare. Fortsätt att höra av er med tips på reportage och nyheter. Enklast gör du det genom att mejla info@faktapress.se – vi läser allt (och noterar inför planeringen av kommande nummer) även om vi inte alltid hinner svara.

Föräldrakraft är nu inne på årgång 9 och vi är redan nu säkra på att det blir ett bra år för tidningen. Nästa utgåva, i mars, blir extra välfylld som du ser av puffen nedan. Vill du vara med i reportage eller vill du tipsa oss om något inom dessa teman, hör i så fall av dig idag!