Premiären som bygger på ungdomarnas egna hemligheter

den_smala_lyckan286x240_0.jpg

ANNONS

Annons för durewall.se

ANNONS

Annons för Egen assisans

ANNONS

Annons för Särnmark

ANNONS

Annons för Etac

ANNONS

Annons för LSS-skolan

ANNONS

Annons för Humana

Framgångsrika Freja Musikteater i Jönköping uppmärksammar Världsautismdagen den 2 april med urpremiär för en föreställning om hur det är att vara ung och leva med en funktionsnedsättning i Sverige idag.
Samtidigt presenterar Föreningen Autism i Jönköping nya metoder för ”Omsorg utan våld”.

Framgångsrika Freja Musikteater i Jönköping uppmärksammar Världsautismdagen den 2 april med urpremiär för en föreställnign om hur det är att vara ung och leva med en funktionsnedsättning i Sverige idag.

”Den smala lyckan” bygger på ungdomars egna texter om hemliga, ljuvliga och hemska berättelser och det blir inte bara Jönköpingsborna som får chansen att se föreställningen. Den visas även på en festival i Kalmar den 24-26 april.

På Världsautismdagen har även Föreningen Autism i Jönköpings län ett speciellt evenemang, journalisten Elisabeth Råberg föreläser om ”Omsorg utan våld”. Hon presenterar en lösning för hur man alltid kan möta personer med autism på ett positivt sätt, även vid beteendeavvikelser och utbrott av ilska.

Bild på den smala lyckan.Elisabeth Råberg har, genom sina söner, egen erfarenhet av hur vårdare utsätter personer med funktionsnedsättningar för våld, men anser att det finns alla möjligheter att möta individen på positiva sätt. Hon har nyligen utkommit med boken ”Omsorg utan våld. Konsten att möta människor med autism”. Hon är också chef för en autismverksamhet med sju anställda.

Mer om Elisabeth Råberg finns här http://www.aspereds.se/?p=forelasningar

Mer om Freja Musikteater finns här http://www.smot.nu/
 

Publicerad:
2009-03-31

Av: Valter Bengtsson

Nyckelord:
Fritid


ANNONS

Annons för Humana

ANNONS

Annons för Särnmark

ANNONS

Annons för LSS-skolan

ANNONS

Annons för Egen assisans

ANNONS

Annons för Etac

ANNONS

Annons för durewall.se