Runda former och glada färger ny trend

Snygga färger och modern design. Ottobock lanserar en ny generation aktivrullstolar på Leva & Fungeramässan i april, där man också passar på att visa olika barnrullstolar på det nya Barntorget.

Avantgarde 3 är namnet på den nya serien rullstolar som får skandinavisk premiär i samband med Leva & Fungera.

– Vi har lagt mer fokus på design än tidigare, genom att hämta moderna färger från cykelmarknaden och rundare former som gör att rullstolens utseende smälter ihop på ett nytt sätt, berättar Thomas Pettersson, direktör för affärsområde Mobility inom Otto Bock Scandinavia AB.

Avantgarde 3 har redan lanserats på den tyska marknaden, där valfriheten för brukarna är större än i Sverige och önskemål om ny design och nya färger därför har större betydelse.

Hur stort inflytande brukarna i Sverige får vid val av ramfärger vågar inte Thomas Pettersson ha någon åsikt om. Men han har själv en favoritfärg.
– Jag tycker att den limegröna modellen är väldigt snygg, men vi kommer även att visa en kornblå och en röd på mässan. Och det går fortfarande att få den i både svart och silvergrå, säger han.

Det är inte bara designen som är ny. Avantgarde 3 har även nya lösningar som förbättrar köregenskaperna och underlättar hanteringen. Bromsen har en ny konstruktion som innebär att den inte är i vägen lika mycket som hos många andra rullstolar. En av de viktigaste fördelarna med Avantgarde 3 är, enligt Otto Bock, att den är väldigt stabil trots att den är hopfällbar.

Den nya serien finns i alla storlekar och på mässans speciella barntorg kommer Otto Bock att visa upp barnmodellen av Avantgarde 3.
– På Barntorget har vi även vår lilla elrullstol Skippi, som är väldigt liten och enkel att transportera. En nyhet hos Skippi är att den nu finns med sitslift och en del andra funktioner, säger Thomas Pettersson.

Otto Bock visar även i övrigt upp ett brett sortiment på mässan. Mer information om Otto Bocks produkter finns på www.ottobock.se