Schlagerfestivalen slår nya rekord

Om två veckor, den 9 februari, är Upplands Väsby skådeplats för Sveriges största musiktävling för personer med funktionsnedsättning.

– Väsby Melodifestival är ett fantastiskt event och det borde vara en självklarhet att det finns en melodifestival för alla, säger Doreen Månsson som är programledare.

I Väsby Melodifestival sjunger tretton deltagare från olika orter schlagerlåtar inför 1 200 åskådare i publiken.
Festivalen anordnas för tredje året i rad och den blir bara större och större.

Tretton deltagare har blivit uttagna via lokala tävlingar. Merparten av artisterna kommer från Stockholms och Uppsala län, men även kommuner som Degerfors i Värmland är representerade. Artisterna ackompanjeras av en levande orkester och en kör.

– Det känns jätteroligt att vara konferencier för Väsby melodifestival. Jag är jättehedrad, säger Doreen Månsson som leder programmet tillsammans med Tommy Fagerberg.

En nyhet är att de tävlande nu även bedöms av en jury, som utser vinnare tillsammans med publiken. I juryn finns Richard Herrey, artist och nöjesproducent, Nina Söderquist, musikalartist och Luk Zelderloo, generalsekreterare för EASPD, en europeisk organisation för utförare inom funktionsnedsättning.

Läs mer om musikfestivalen på Upplands Väsbys hemsida.