Siktar på att bli bäst i världen – möt Christoffer Lindhe i Almedalen

En av världens största idrottsstjärnor kommer till politikerveckan i Almedalen. Simmaren Christoffer Lindhe siktar på guld i Paralympics 2012. Hur det ska gå till får man veta mer om den 5-7 juli när Christoffer är på plats på Hamngatan i Visby för att få politiker och beslutsfattare att förstå idrottens stora betydelse för personer med funktionsnedsättningar.

Det kommer även att handla om hur viktigt det är att satsa på bra hjälmedel, tillgänglighet och stöd, när Christoffer Lindhe framträder i Föräldrakrafttältet på Hamngatan.

Som sextonåring var Christoffer rankad 63:a inom simningen i Sverige. Tre år senare var han rankad 4:a i världen. En spikrak simkarriär, men på vägen var han med om en olycka. Han blev överkörd av ett tåg och förlorade båda benen och en arm.

– Jag hoppas vara en förebild och inspirera barn och ungdomar med funktionsnedsättning att vilja idrotta, säger Christoffer Lindhe.
– Idrotten ger mig glädje och styrka och det är något jag hoppas kunna förmedla.

Som profil för Team Frösunda, en grupp idrottare som stöds av Frösunda LSS, närvarar Christoffer i Almedalen i år. Enligt Christoffer Lindhe är den personliga assistansen avgörande för möjligheterna att satsa på idrotten.

Frösunda deltar tillsammans med tidningen Föräldrakraft i storsatsningen “I en annan del av Almedalen – med plats för alla”. Syftet är att skapa mötesplatser och lyfta fram hjärtefrågorna som ger personer med funktionsnedsättningar största möjliga uppmärksamhet.