Tack för reaktioner!

Idag, fredagen den 3 oktober, läser Stefan Löfven upp regeringsförklaringen, några timmar in­nan denna tidning trycks. Så i det här numret får du en snabb rapport som ger en bild av hur funktionshinderpolitiken kommer att se ut de närmaste fyra åren.

Det blir förstås mer om detta i nästa nummer, när vi har haft möjlighet att analysera och bedöma riktningen lite mer på djupet. Men mycket tyder redan nu på att den nya regeringen kommer att ge mer utrymme för funktionshinderpolitik. Om det räcker återstår att se.

Vår allra första utgåva släpptes lagom till Almedalsveckan i somras. Och vilken härlig uppmärksamhet Dagens Omsorg fick!

Så här kunde det låta i mejlen: ”Tack för en underbart upplysande, informerande tidning. Den kommer att vara ett bra redskap för oss i vårt intressepolitiska arbete en lång tid framöver.

Det tog mig faktiskt några dagar att läsa igenom och stryka för allt användbart som kan utnyttjas i kontakter med tjänstemän och politiker i vår lilla kommun. Vi som jobbar med dessa frågor måste vara väl påläst.”

Vi säger stort tack till Margareta Lind på HSO och FUB i Bollnäs kommun som gav oss ovanstående uppmuntrande omdöme.

Vi ska göra vårt bästa för att leva upp till förtroendet!