Tipsa oss om bra LSS-verksamheter!

Nu är vi igång med att utse ”Bästa LSS-kommun”.

Under våren drog vi upp planerna för det nya priset, som utlyst av Föräldrakraft, Dagens Omsorg och ABH Utbildning & Rådgivning.

Vi har redan fått massor av reaktioner, inte minst i Almedalen i sommar! Till och med barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér hyllade idén när hon framträdde på Föräldrakrafts populära mingel.

I samband med det fick vi också flera nomineringar. Se till att nominera du också! Vem som helst kan nominera. Även en kommun kan nominera sig själv!

Och nomineringen behöver inte gälla hela LSS-verksamheten, utan kan avse en del av verksamheten. Det är bara att kontakta mig eller Anna Barsk Holmbom via mejl eller telefon.

Mina kontaktuppgifter finns nedan och Anna når du på anna@abhutbildning.se

Vi har en fantastisk jury som är avgörande för att priset redan fått så positiv uppmärksamhet. Vilhelm Ekensteen, Elaine Johansson, Maria Johansson, Henrik Petrén och Thomas Jansson är nyckelpersonerna som utgör juryn tillsammans med Anna Barsk Holmbom, ABH, och undertecknad.

Självbestämmande, inflytande, personlig integritet och delaktighet är ledorden för juryns bedömningar. Syftet är att lyfta fram goda exempel och stimulera till bra insatser enligt LSS, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade.

Vi hoppas helt enkelt att priset kan skapa goda spiraler som hjälper utvecklingen framåt. Det behövs! På sistone har fördelarna med LSS kommit i skymundan, bland hårdvinklade rapporter om misstänkt fusk och enkelspåriga kostnadsdiskussioner.

Detta betyder självklart inte att Föräldrakraft och Dagens Omsorg slutar att kritiskt granska kommunernas LSS-verksamheter. Snarare tvärtom!

Arbetet med att utse Bästa LSS-kommun ger oss möjlighet att förbättra vår bevakning av LSS-området. Vi kommer alltid att stå på föräldrars, anhörigas och enskildas sida.