Tisdag kl 13: Möt segraren i Bästa LSS-kommun på Leva & Fungera

Jönköping tog hem segern i 2018 års tävling Bästa LSS-kommun.
På Leva & Fungera på tisdagen får du veta varför. Vad kan andra kommuner lära av Jönköping? Och hur har det gått med LSS efter segern?

Då berättar Ola Nilsson om hur kommunen har jobbat för att leva upp till målen med LSS.

Det var ”ett klokt beslutsfattande om personlig assistans” som var den direkta motiveringen till att Jönköping utsågs till vinnare.

När Försäkringskassan har stoppat statlig assistansersättning har Jönköpings kommun ställt upp för de enskilda som drabbats.
Många har kunnat dra en suck av lättnad när de mött en positiv inställning hos kommunen, som ofta övertagit Försäkringskassans tidigare beslut.

”Vi anser att regeringen och Försäkringskassan gör fel tolkning av assistansdomarna”, sa Ola Nilsson, dåvarande ordförande för socialnämnden, i ett reportage på HejaOlika inför juryns val.

Passa på att komma till Levascenen på Svenska mässan i Göteborg tisdagen 26 mars klockan 13.00 för att lyssna på Ola Nilsson. Då får du också möjlighet att själv ställa frågor. Du kan också skicka in frågor i förväg genom att mejla oss på valter.bengtsson@faktapress.se

Nominera till 2019 års pris senast i april

Nu är också hög tid att fundera på vilken kommun som bör utses till Bästa LSS-kommun 2019. Vem som helst kan nominera en kommun, eller en del av kommunens LSS-verksamhet, till tävlingen. Kontakta juryn genom att mejla till valter.bengtsson@faktapress.se senast under april!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *