Barnvagnen som många vill ha men ingen vill tillverka

En barnvagn för rullstolsburna har utvecklats av designstudenten Cindy Sjöblom, men trots att behovet är stort är det osäkert om den kommer ut på marknaden.

– Jag tog fram den som ett examensarbete på min utbildning i industridesign och även om jag har kommit långt så återstår mycket detaljer och säkerhetstester, säger Cindy Sjöblom.

”Just nu står det stilla”

– Tyvärr är jag själv alltför upptagen med att fortsätta mina masterstudier för att kunna vara drivande. Jag vill jättegärna jobba vidare med barnvagnen om jag får tid och pengar men just nu står det stilla.

Under arbetet med att skapa barnvagnen tog Cindy kontakt med ett par tänkbara tillverkare.

– En av dem tyckte att de var för små för att satsa och den andra tillverkaren behövde mer statistik över hur många användare det finns i Sverige. Sådan statistik har jag ännu inte fått fram men jag får kanske hjälp av några andra studenter som gör marknadsundersökningar inom sin utbildning, berättar Cindy.

Såg en lucka på marknaden

Hur kom du på idén om en barnvagn för rullstolsburna?
– Jag vill bli designer för att kunna hjälpa andra och när jag försökte komma på ett bra examensarbete råkade jag surfa in på sajten mittfunktionshinder.se. Där hade flera personer frågat efter barnvagnar för just deras behov. Jag såg en lucka på marknaden – det här var något som behövdes och som jag ville göra, säger Cindy.

På sajten www.yankodesign.com finns mer information och en videofilm om barnvagnen Cursum.