Besvikelse över att Annie Lööf inte nämnde funkispolitik

Annie Lööfs tal i Almedalen var en besvikelse för funktionhinderrörelsen. Foto: Linnea Bengtsson.

ANNONS

Annons för LSS-skolan

ANNONS

Annons för durewall.se

ANNONS

Annons för Egen assisans

ANNONS

Annons för Etac

ANNONS

Annons för Humana

ANNONS

Annons för Särnmark

Årets första partiledartal i Almedalen blev en besvikelse för funktionshinderrörelsen. Annie Lööf (C) storsatsade på företagsvänliga förslag, men tappade helt bort funktionshinderfrågorna. På twitter var de negativa reaktionerna omedelbara.

Årets första partiledartal i Almedalen blev en besvikelse för funktionshinderrörelsen. Annie Lööf (C) storsatsade på företagsvänliga förslag, men tappade helt bort funktionshinderfrågorna.

”Tyvärr noterar vi ett tal som helt saknade funkpol-perspektiv”, twittrade organisationen Lika Unika, i en av många negativa reaktioner direkt efter talet.

Tidigare på dagen fick Annie Lööf ta emot ett pris av Företagarna, som den mest företagarvänliga partiledaren.

Inför kvällens tal fanns stora förhoppningar att Centerledaren även skulle lyfta funktionshinderfrågorna, men något sådant rymdes inte ens i en bisats.

DHR:s bloggare Lars-Göran Wadén uttryckte sin besvikelse: ”Tråkigt @annieloof att du inte pratade #funkpol i #Almedalen.”

Den bortglömda funkispolitiken var extra oväntad eftersom DHR-bloggaren tidigare på dagen publicerade en färsk utfrågning av Anders W Jonsson, centerpartistisk ledamot av Riksdagens socialutskott.

I den utfrågningen utlovade Anders W Jonsson bland annat en rad åtgärder för att förbättra arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättning:

– Det ska vara enkelt att anställa en person med funktionsnedsättning. Centerpartiet vill bland annat ta bort arbetsgivarnas medfinansieringsansvar, införa fler lönebidragsplatser och skapa fler jobb via Samhall. Dessutom vill vi öka det sociala företagandet och göra det lättare för människor med funktionsnedsättning att starta företag.

– Vi vill också att branschorganisationer ska kunna skriva sociala kontrakt för att skapa enklare regler för att anställa människor med funktionshinder. Samtidigt skulle kontraktet i sig innebära att både offentliga och privata arbetsgivare skulle åta sig att öppna upp sina arbetsplatser för människor med funktionshinder.

Lars-Göran Wadéns blogg finns på http://livetrullarvidare.blogg.se

    

Publicerad:
2015-06-28

Av: Valter Bengtsson

Nyckelord:
Almedalen, Annie Lööf, Centerpartiet, Vägen till arbete (tema), arbete


ANNONS

Annons för LSS-skolan

ANNONS

Annons för durewall.se

ANNONS

Annons för Särnmark

ANNONS

Annons för Humana

ANNONS

Annons för Egen assisans

ANNONS

Annons för Etac