David Lega fortsätter uppåt inom politiken

David Lega fortsätter uppåt i den politiska världen. Han har nu nominerats till partistyrelsen för Kristdemokraterna, inför partistämman i Umeå nästa vecka.

– Det ska bli roligt att få möjlighet att påverka ännu mer, säger David Lega till Föräldrakraft.

Varför blev just du nominerad?
– Jag tror att valberedningen har letat efter människor med nya perspektiv och jag har erfarenhet både som företagare, idrottare och handikappad, säger David Lega.

David Lega gav sig på allvar in i politiken i den senaste valrörelsen. Efter valet utsågs han till kommunalråd i Göteborg, där han varit aktiv med mängder av nya förslag de senaste månaderna.

Inför valet till partistyrelsen nästa vecka säger han att han vill satsa på bättre lagarbete inom Kristdemokraterna.

– För mig har lagarbetet alltid varit hörnpelaren i de framgångsrika projekten. Jag är helt övertygad om att det är vägen till framgång även för Kristdemokraterna.

Som politiker har småföretagande och föräldrastöd varit hjärtefrågor för David Lega.
– Mina kopplingar till idrott och funktionshinder är delar av min identitet, vilket gör att jag aldrig kan eller vill släppa de frågorna.

Även om David Lega om en dryg vecka blir ett av de tyngsta namnen i svensk politik avstår han från politikerveckan i Almedalen även i år.

Efter partistämman väntar semester. Det kan vara klokt. Nästa valår, 2014, lär det bli skralt med semestern för Kristdemokraternas nya affischnamn.