De är bäst på att öka delaktigheten

Pär Johansson får Visa vägen-priset av Samhall för sina insatser som ledare för Glada Hudik-teatern. Samhall belönar även hamburgerrestaurangen Max som föregångare när det gäller att anställa personer med funktionsnedsättningar.

”Pär Johansson är en fantastisk inspiratör och förebild.  Hans insatser har rivit murar mellan människor och fått andra att i sin tur gå från ord till handling i arbetet för att bana väg till anställning och delaktighet i samhället för människor med funktionsnedsättning”, heter det i juryns motivering.

Pär Larshans, Max Restauranger, och Pär Johansson hyllades under tisdagen.Max-restaurangen får priset för att man kontinuerligt har rekryterat medarbetare via Samhall. Företagets målsättning är att det ska finnas minst en anställd med funktionsnedsättning på varje restaurang. På så sätt har Max gjort det synligt och tydligt att personer med funktionsnedsättningar berikar och utvecklar arbetsplatsen, anser juryn bakom Visa vägen-priset.

”Max har visat hur fördomar kan bli sin motsats genom målmedvetet arbete”, skriver juryn.

Konsulten Kim Hindart, Uppsala, Barbro Holmgren-Lange, Atrium i Växjö, ECE Network, Ronneby och ICA Kvantum i Gislaved fick alla hedersomnämnanden av juryn.

Läs mer om priset på www.samhall.se