Deras liv med ”Prins Annorlunda” kommer snart som bok

I oktober kommer Sören Olssons och Yvonne Brynggård-Olssons biografiska bok om sonen Ludvig – Prins Annorlunda. ”Vi vill förmedla glädjen, sorgen och allt annat vi har känt genom åren.”

I Föräldrakraft nummer 2, 2006 berättade Sören Olsson i en stor intervju om livet med Ludvig som har Downs syndrom. Han avslöjade då att han även hade planer på att skriva en bok om sonen.

– Boken är en inbjudan till ett annorlunda liv. Det är en biografisk berättelse om hur det är att ha ett barn som inte är som alla andra, säger föräldrarna Sören och Yvonne.

När sonen föddes en februaridag 1991 var han ett efterlängtat första barn. Föräldrarna hade förberett sig och föreställt sig hur livet med barn skulle bli. Redan efter några veckor visste de att inget skulle bli som de trott.

Med beskedet att Ludvig hade Downs syndrom började en ny resa, först en sorg över att de inte fått det barn som de drömt om, sedan en växande kärlek till Ludvig.

– Prins Annorlunda är boken om en pojkes uppväxt, omvärldens skräck inför det okända och om föräldraskapets glädje, kamp och sorg, skriver förlaget i sin presentation på webben.

Om du vill läsa hela intervjun i Föräldrakraft nr 2, 2006 finns information om hur du beställer den här.