Elvira Kivi tar ledigt från judon

Foto på Elvira KiviElvira Kivi, regerande världsmästare i judo, tar ett sabbatsår från judomattan. ”Jag vill ha tid till annat, och har planer på att studera i Australien”, säger hon till Föräldrakraft.

Elvira Kivi satsade som heltidsproffs inför Paralympics i Kina. Men den guldmedalj hon hade hoppats på nådde hon inte riktigt fram till.

– Visst var det en besvikelse, men det är inte främst det som ligger bakom det här beslutet. När man satsar på heltid som jag har gjort väljer man bort mycket annat. Nu vill jag ha tid till annat.

Elvira Kivi planerar ett uppehåll från tävlandet och från delar av den hårda träningen.

– Men jag kommer att hålla igång och kommer att börja tävla nästa höst igen, säger hon.

Elvira Kivi har långtgående planer på att studera internationella relationer i Australien.

–  Jag vill plugga, men än är ingenting helt klart. Det kan också bli så att jag studerar i Göteborg i stället, säger hon.

För Föräldrakrafts läsare kommer det finnas goda chanser att hålla kontakten med Elvira Kivi också under hennes sabbatsår. Elvira Kiva har tackat ja till medverkan i Föräldrakrafts idrottspanel, som kommer att presenteras inom kort.

I panelen, som kommer att svara på frågor om idrott från läsarna, kommer även världsrekordhållaren i simning, Anders Olsson, längdlandslagets Stina Sellin, bordtennisstjärnan Josefin Abrahamsson samt basketlagets ålderman Tomas Åkerberg att ingå.