Föräldrakraft nummer 4 ute nu!

Föräldrakrafts augustinummer kommer rekordtidigt i år! Redan den 13 augusti finns nummer 4 ute hos prenumeranterna. 100 välfyllda sidor med ett stort tema om hjälpmedel och en intervju med ”Sveriges snabbaste mamma” Rose-Marie Millberg. Plus mycket mer.

Här är några lästips ur Föräldrakraft nr 4:

Rose-Marie Millberg och sonen Peter har hittat lugnet. I nummer 4 får du möte Sveriges snabbaste mamma, som i sommar gjort comeback på racerbanan i Mantorp. I vår intervju berättar Rosie om hur racingkarriären började, hur sonens födelse förändrade allt och om den långa vägen tillbaka.

Sören Olsson: Förändra hela världen! Föräldrakrafts krönikör är övertygad om att alla enskilda individer kan förändra hela världen. ”Vi måste börja någonstans och då är det enklast att börja med oss själva”, skriver Sören Olsson.

Vem blir Sveriges Obama? Föräldrakrafts utgivare Valter Bengtsson efterlyser i ledaren politiker som tar itu med bristerna i den svenska handikappolitiken.

Så minns vi Almedalen 2010 – en bildkavalkad. Vi har fem sidor fyllda med 82 bilder från många av de arrangemang där Föräldrakraft hade en finger med i spelet. Massor av trevliga bilder från Föräldrakrafts mingel, utfrågningar och seminarier bland annat.

Valextra 2010. Nytänkandet lyser med sin frånvaro bland de etablerade partierna. Handikappförbunden har skärskådat årets vallöften och analysen kan du läsa i vårt augustinummer.

Hjälpmedel för lek och fritid. Livet är mycket mer än skola och jobb. Vi träffar barn och ungdomar vars fritid har förändrats tack vare hjälpmedel av olika slag. Årets stora hjälpmedelstema omfattar 26 sidor med reportage och nyheter.

Ulle har flyttat hemifrån. Elisabeth Sandlund, känd journalist från TV och tidningen Dagen, har gett ut en bok om sin dotter som flyttade hemifrån vid 25 års ålder. Vi publicerar ett utdrag ur boken ”Ulles mamma”. Kapitlet handlar om vuxenliv på egna villkor.

Karate hjälper unga att fokusera. Renato Kempo karateklubb i Skogås har startat en grupp för barn och ungdomar med ADHD, Asperger och utvecklingsstörning. Barnen har blivit mer fokuserade, även i skolan, säger tränaren Anders Trapp. På idrottssidorna tipsar vi även om karateklubbar för ditt barn. Vi skriver även om hur viktigt det är att idrottslärare är välutbildade för att alla ska kunna inkluderas i idrottsutbildningen.

Bortborstad assistans. Barn under 12 år ska inte borsta tänderna själva. Det var ett av de märkliga argument som Försäkrings­kassan tog till för att avslå en ansökan om personlig assistans för en tioårig flicka. Kammarrätten valde dock att bortse från argumentet och slog fast att flickan var berättigad till assistans. Juristerna Olle Fellenius och Ulf Sjöberg, OFUS, berättar om den aktuella domen som troligen kommer att åberopas i framtida ärenden om personlig assistans.

Debatt: Varning för de snälla! Se upp med de som erbjuder hjälp som inte behövs, skriver  Liza Rudolfsson på insändarsidorna i detta nummer. Här finns även inlägg från Madeleine Larsson, Håkan Jidéus, Sven Eklöf och Gullan Sjöholm.

Expertsvar: Går det att byta ut ordet acceptera mot ”lära sig leva med”? Ågrenskas psykolog Helena Fagerberg Moss ger svar på föräldrars frågor om funktionsnedsättningar. ”Jag kommer aldrig, aldrig, aldrig att acceptera! Det får baa inte vara så här.” skriver en trött och ledsen mamma. Läs Helenas svar i nya numret.

Dessutom: Nyheter, krönikor, kalendarium och ett 60-tal intressanta annonser!

Beställ en prenumeration på papperstidningen – 6 nummer för 331 kronor – så missar du ingenting. Klicka här för att beställa.