Försäkringskassan vägrar ge sig i strid mot svårt sjuk flicka

Läkaren anser att den lilla flickan är beroende av skötsel dygnet runt, annars måste hon vårdas på sjukhus. ”Det är föräldrarnas ansvar”, tycker Försäkringskassan som nekar assistansersättning.

Det är Corren.se som skriver om fallet med den svårt sjuka flickan som nekas hjälp.

Det var i slutet av 2007 som Försäkringskassan sa nej till assistansersättning. Motiveringen var att flickans behov av hjälp inte är mycket större än hos andra barn i samma ålder.

Det är föräldrarnas ansvar att barnets behov blir tillgodosedda oavsett funktionsnedsättning eller ej, resonerar Försäkringskassan.

Enligt artikeln på Corren.se ger dock barnets läkaren en helt annan bild av situationen. Flickan är mycket sjuk och skör. Om hon inte får skötsel dygnet runt måste hon vårdas på sjukhus, uppger läkaren enligt Corren.

Idag har flickan tio timmar assistans per dygn genom kommunens försorg. Men Försäkringskassan tycker inte att det finns behov av så mycket som 20 timmar, vilket är gränsen för stöd enligt LASS.

Länsrätten har redan dömt till familjens fördel, men nu har Försäkringskassan överklagat det beslutet till Kammarrätten.

Läs hela artikeln på http://www.corren.se/archive/2008/6/2/jqrhtra3v052ev9.xml