Grattis till Intrapriset, Harald Strand!

Grattis, säger vi idag till Harald Strand. Tidskriften Intra meddelar på sin facebooksida att Harald Strand har tilldelats 2021 års Intrapris.

”Organiserar motstånd”

Bakom priset står styrelsen för Stiftelsen Intra och Riksförbundet FUB. Och motiveringen lyder så här:

”Harald Strand har som pappa, fri skribent och aktiv medlem i FUB betytt oerhört mycket för att bedriva opinionsbildning, sprida kunskap och organisera motstånd mot nedskärningar och försämringar för personer med intellektuell funktionsnedsättning. I Intra, i sitt eget internetforum ReclaimLSS och i andra sammanhang har han, kunnigt och övertygande bedrivit opinionsbildning. Som ordförande i Riksförbundet FUB har han skapat respekt och förståelse för den humanistiska och solidariska grund som borde genomsyra stödet till personer med funktionsnedsättningar.”

Skrivit tre upplagor av LSS-skolan

Harald Strand är också välkänd skribent på HejaOlika.se och särskilt hyllad som författare till LSS-skolan som nyligen publicerades i sin tredje upplaga här på webben.

Harald Strand var till helt nyligen ordförande för Riksförbundet FUB (han efterträddes den 8 maj 2021 av Anders Lago). Även om han avgått från den posten är han fortsatt aktiv inom FUB som ordförande för Stockholms läns FUB-förening.

Normalt sett utdelas Intrapriset på de årliga Intra-dagarna. Dessa har dock ställts in både 2020 och 2021 på grund av pandemin.

Startades av Karl Grunewald

Stiftelsen Intra och dess tidskrift Intra grundades av Karl Grunewald.

I HejaOlikas stora intervju 2014 ”Att övertyga blev mitt livs innehåll” beskriver Karl Grunewald själv hur Intra uppstod. ”Intra har hållit mig vid liv. Genom den kan jag följa utvecklingen och påverka”, sa Karl i intervjun.

Tidigare mottagare av Intrapriset

(För att läsa mer om de olika pristagarna – klicka på deras namn nedan.)

2012 Peter Brusén
2013 Elaine Johansson
2014 Anna Strand
2015 Mårten Söder
2016 Moomsteatern
2017 Christina Renlund
2018 Lotta Löfgren Mårtenson
2019 Conny Bergqvist
2020 Bo Hed

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Från Livets möjligheter 2022: Sex berättelser om vilket stöd som anhöriga behöver