Han tror på full rulle på Hjultorget i maj

– Det känns väldigt bra nu!
Det säger John Högberg som är med i styrgruppen för Hjultorget, den stora hjälpmedelsmässan i Kista i maj.

Det mesta tyder på att årets Hjultorget kommer att överträffa den senaste mässan för snart två år sedan.
– Vi har 95 utställare klara och fortsatt stort intresse så jag tror att vi landar på cirka 110 utställare, säger John Högberg.

Han är också mycket nöjd med det fullmatade föreläsningsprogrammet och planerna för aktivitets- och testytor.

Mässan kommer också att breda ut sig på större ytor än tidigare år.
– Vi har breddat en del av gångarna, eftersom vi fått önskemål om det, men flera utställare har också valt större montrar än förra gången.

Utställarna har många heta nyheter på gång – eller vad sägs om den nya ”monsterrullstolen” från Owren Vehicles eller isjakten Blokart?

Flera samarbeten gör det möjligt att vidareutveckla årets upplaga av Hjultorget.

Parasportförbundet (tidigare Handikappidrottsförbundet) medverkar på den stora aktivitetsytan där man kommer att kunna titta på och prova på allt från armbrytning till innebandy. På plats finns även kända elitidrottare som innebandyprofilen Peter Ojala.

Spinalis och Rehab Station har laddat upp med massor av utvecklande föreläsningar under båda mässdagarna. Man har helt enkelt förlagt den årliga inspirationsdagen till Hjultorget-mässan och dessutom fördubblat den till två dagar!
Alla dessa föreläsningar om yoga, smärta, filosofi, sexualitet och mycket annat är dessutom kostnadsfria.

”Mötesplats Habilitering 2016” är en speciell seminariedag som anordnas av Hjultorget i samarbete med Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter. Målgruppen är professionella inom habilitering och denna seminariedag är, till skillnad från utställning och övriga föreläsningar, avgiftsbelagd. Bland lockbetena finns Håkan Svensson, sjukgymnasten som själv har en cp-skada och som föreläser på temat ”Ett skrynkligt ess i rockärmen”.

De två dagarna på Kistamässan, den 24-25 maj 2016, ser alltså ut att bli fyllda med roliga och nyttiga tips och massor av nyheter.
– Det är blandningen som är viktig för besökarna. De flesta vill uppleva lika mycket av mingel, häftiga produkter och spännande föreläsningar, säger John Högberg.

Läs mer om mässnyheter och föreläsare i separata artiklar om Hjultorget som publiceras här på hejaolika.se den närmaste tiden.

Mässan har en egen webbplatswww.hjultorget.nu