Hjälp oss ställa rätt frågor före valet

Tro på framtiden. Under det temat ska Föräldrakraft se till att fler får upp ögonen för våra hjärtefrågor. Inte minst i den politiska debatten. Och den här gången gör vi det på den hetaste platsen av alla.

Almedalen under politikerveckan den 4-10 juli.

Föräldrakraft är på plats, för att bevaka vad som händer och ställa frågor till de viktigaste politikerna. Den här gången vill vi ha extra hjälp av er läsare.

Vilka frågor vill du ha svar på av partierna? Mejla till info@faktapress.se eller ring till mig på 0709-560852.

Hör av dig snarast med just dina frågor till politikerna, så ska vi se till att du också får svar. Ställ gärna frågor om konkreta situationer som du vill att politikerna tar tag i, så kan vi hjälpas åt att få konkreta svar.

I början av sommaren kommer vi att publicera en guide till årets politikervecka och vi vill uppmana så många läsare som möjligt att resa till Gotland och ta del av det stora utbudet av intressanta seminarier och debatter.

Det är fantastiskt att vandra runt i Visby och kunna ta del av ett överflöd av seminarier, även om tillgängligheten ofta är si och så. Så se till att boka resa och boende redan nu

– när det gäller Almedalen är det bra att vara tidigt ute.

Alla som åker till Visby denna vecka bör förstås höra av sig till oss på Föräldrakraft, så att vi kan hålla er uppdaterade om intressanta arrangemang, direkt via mejlen.

Redan nu bör du reservera torsdagen den 8 juli för ett eller flera besök på Högskolan i Visby, samt tisdagskvällen (6 juli) för en mingelafton på Café Fornsalen.

Vi som arbetar med Föräldrakraft har varit på plats i Almedalen de senaste fyra somrarna allt medan politikerveckan fått större och större betydelse.

Valåret 2010 är det viktigare än någonsin att finnas där för att visa att våra frågor är stora och viktiga.

Föräldrakraft är en oberoende tidning men vi vill hjälpa till att skapa bra arenor för de frågor som är viktigast för våra läsare och som vi bevakar.

Det är upp till andra, till exempel olika ­organisationer, att driva frågorna. Det är därför vi gör denna satsning på Almedalen i år.

En laddad politisk fråga är debatten om fosterdiagnostik. För några veckor sedan kunde man på SVT:s Debatt se Sören Olsson, Svante Linusson, Anna Strand och Marita Wengelin medverka i en diskussion under rubriken ”Downs syndrom på väg att utrotas”.

Det är värdefullt att den här typen av debatter blivit medial. ” På något sätt gör det avtryck och förhoppningsvis intryck och får gemene man som inte vet så mycket om Downs syndrom eller andra funktionsnedsättningar att reflektera”, säger Marita Wengelin i Svenska Downföreningen.

Hon menar att debatten till stor del handlar om värderingar och vilket slags samhälle vi vill leva i. Ökad kunskap ska rimligen leda till förbättrade levnadsvillkor och en mer vidsynt inställning till personer mer funktionsnedsättningar.

Missa inte Marita Wengelins tänkvärda ord i denna utgåvas debattsektion.