Hyllad teaterchef lockar till debatt om funktionsnedsättningar

Intresserad av teater, funktionsnedsättningar och politik? I så fall kan du titta in på en blogg som nyligen startats av Kjell Stjernholm, grundare av den hyllade Moomsteatern.

Moomsteatern beskrivs som en professionell integrerad teater och baseras på skådespelare som har intellektuella funktionsnedsättningar.

Unikt med teatern är att skådespelarna är fortbildade på Teaterhögskolan, löneanställda enligt scenkonstavtalet och medlemmer i Teaterförbundet.
– Den professionella integrerade teatern väcker många frågor och berör en stor mängd politikområden, skriver Kjell Stjernholm.
Det handlar om konst, kultur, nischning och särart, men också om jämlikhet, integration och diskriminering, menar teaterchefen.

– Jag brinner för teatern, och för en humanistisk värdegrund som inkluderar alla på lika villkor, vilket inte är att förväxla med välgörenhetens så kallade ansvarstagande för den som betraktas som svag och behövande, skriver Kjell Stjernholm.

På bloggen http://kjellstjernholm.blogspot.com vill han nu stimulera till mer debatt om teater, funktionshinder och politik.

Mer om Moomsteatern finns på www.moomsteatern.com