I hetluften – Linda Hammar

Nu är hon tillbaka med sina vänner i tv-rutan. ”Jag är fortfarande väldigt kär”, avslöjar hon för Föräldrakraft.

Nu är de tillbaka, gänget från Köping som tog hela Sverige med storm förra våren. Linda Hammar bjöd hem svenska folket till sitt gruppboende, lät oss träffa hennes vänner och följa hennes kärleksliv.
Då visste man ännu inte om det skulle bli en ny säsong i tv. Men efter den stora succén blev längtan efter att få se ännu en sommar med Linda, Mats, Micke och Tobbe tillräcklig för tv4 att satsa på ännu en säsong av ”I en annan del av Köping”.
Nu berättar Linda Hammar för För­äldrakraft om året som gått, kändisskapet och kärleken.

Hur känns det att det blev en till sommar med filmteamet?
– Det känns kanonbra! Första året kändes det ovant i början att ha ett filmteam runt omkring sig, men man lärde sig ganska snabbt hur man skulle bete sig framför kameran. I år vande vi oss mycket snabbare och det gick som en dans framför kameran, berättar Linda Hammar.

I första serien fick vi se Lindas jakt efter kärleken och hur hon till slut fann den hos vännen Mats Halvarsson som också är en av huvudpersonerna i serien.
– Vi är fortfarande väldigt kära och han håller fortfarande på och tar sitt körkort. Men jag kan inte avslöja vad som händer i den kommande säsongen. Lite spännande måste det ju vara också! skrattar hon.
Efter en skön och avslappnande julhelg i Borås är hon redo att börja jobba igen och komma tillbaka till vardagen.

Men hur har det egentligen blivit med vardagen sedan förra säsongen drog igång?
– Vi blev kända väldigt snabbt, men det har bara varit kul. Det har inte direkt påverkat vardagen i Köping. Jag jobbar fortfarande och lever som tidigare. Hösten har varit fantastisk och nu ser jag fram emot ett nytt år. Nu får vi se hur det går den här gången.
– I början när jag såg mig själv på tv förra våren kändes det först lite konstigt. Först kunde jag ibland känna ”men usch, vem är det som kommer där?” när jag såg mig själv, men sedan var det verkligen bara kul.
På gruppboendet i Köping bor hu­vudpersonerna Linda Hammar, Mats Halvarsson, Tobbe Jonsson och Micke Wiseby. De är alla drivande personer som njuter av livet och försöker ta vara på tiden så väl som möjligt. Mats jobbar fortfarande på att ta sitt körkort, Tobbes stora njutning i livet är kaffe och Micke är en hejare på att dansa och sjunga.

Hur har de andra i gänget tyckt att det varit med all uppmärksamhet?
– Alla har tyckt att det har varit väldigt kul! Så det har bara varit en succé att spela in serien, säger en glad Linda.

Och du kan verkligen inte avslöja något från den kommande säsongen?
– Haha! Nej, det kan jag inte. Det vore ju att förstöra spänningen. Det får du och tittarna se själva när serien drar igång, säger Linda.

Sist men inte minst frågar jag henne om hon är sugen på att göra ännu en säsong.
– Nu ska vi njuta av att den här säsongen sänds. Det har varit roligt att spela in en andra säsong. Längre än så har jag inte tänkt. Ibland har kändisskapet blivit lite för mycket, då får man se till att bromsa lite. Det är viktigt. Innan jul var det till exempel väldigt mycket.
Så hur det blir med Linda Hammars fortsatta tv-karriär är fortfarande okänt. Men en sak är säker, vi har en hel säsong med ”I en annan del av Köping” att se fram emot. Vännerna på gruppboendet i Köping är här för att ännu en gång roa och beröra tv-Sverige.

Första avsnittet sänds den 3 februari.