Inspiration, expertråd och musikstjärnor på Föräldrakrafts scen idag!

Under fredagen är det stor final för Föräldrakraftscenen på mässan Ett Bra Liv i Älvsjö. Coachen och författaren Mikael Andersson föreläser. Jurist Sofia Tedsjö tipsar om rätten till assistans för barn och unga. Funkisbyrån har ny modellvisning. Plus en hel del annat – inklusive dagens sista programpunkt Musikstjärnorna!

Så här ser programmet på Föräldrakraftscenen ut fredagen den 11 september

10.00-10.20
Ågrenskas verksamhet för unga vuxna presenteras av Ann-Catrin Röjvik.

10.30-10.50
Assistansersättning för barn och unga. Jurist Sofia Tedsjö, CJ Advokatbyrå, berättar om möjligheterna för barn och unga att få assistansersättning. Hon ger också en aktuell bild av hur myndigheterna och domstolarna ser på barns rätt till assistans och hur rättsläget har förändrats på senare tid. Du får också möjlighet att ställa frågor till Sofia Tedsjö.

11.00-11.45
Bilanpassning för funktionshindrade barn.  Aleksandar Milatovic, Vägverket.

12.00-12.20
”Ungdomsgrupper.” Konsulenterna på UNG: Britten Linnaeus, Tomas Myrberg, Gunilla Roxby. Handikapp & Habilitering,  Stockholms läns landsting.   

12.30-13.45
Tommy Mäkelä: Att ha en funktions­nedsättning hinder eller möjlighet?

13.00-13.45
Mikael Andersson: Armlös, benlös men inte hopplös. Coachen och författaren berättar om sitt fantastiska liv och sin nya bok. Om att tänka nytt och inte ge vika för omvärldens och experternas uppfattning. Frågestund och boksignering.

Foto på Mikael Andersson

14.00-14.30   
Funkisbyrån. Catwalk, modellvisning

15.00-15.30   
Musikstjärnorna – en lång rad unga musikstjärnor framför bland annat ”Främling”, ”Take me to your heaven” och ”Rosa helikopter”.

Reservation för ändringar.