Intervju med Erik Lallerstedt i Föräldrakrafts stora sommarnummer

I nästa nummer av Föräldrakraft – som alla prenumeranter får den 23 maj – kan du läsa en stor intervju med stjärnkocken Erik Lallerstedt och ett riktigt somrigt reportage om mc-fantasterna Johan Lystad och Jan-Erik Jonsson.
Föräldrakraft var med när Johan och Jan-Erik tog årets premiärtur med motorcykel och sidvagn, utan att låta sig hindras av funktionsnedsättningar.

Andra intervjuer och teman i detta nummer:


ERIK LALLERSTEDT ÅNGRADE SIG I SISTA STUND.
Vid besöket på den institution där han hade tänkt lämna sin dotter Saga, som fötts med Downs syndrom, började han gråta. ”Jag tog Saga i famnen och sa att vi får göra plats för alla. Det har jag aldrig ångrat”, berättar stjärnkocken i en lång, öppenhjärtig intervju i detta nummer av Föräldrakraft.

VI VISAR ATT DET GÅR – TEMA KOMMUNIKATION.
Att förstå och bli förstådd är inte alltid så lätt. I vårt tema om kommunikation möter du Julia (bilden till vänster), Lina, Markus och många andra barn som visar hur nya smarta lösningar gör livet enklare för den som har funktionsnedsättningar.

DE GER DIG ÖVERTAGET I SKOLAN.
Om man är påläst och kan de viktigaste lagparagraferna och deras ordalydelser kan man få ett rejält övertag när skolan inte ställer upp med det stöd som ett barn kan behöva. Det är ett av tipsen som Karin Paulsson och Lina Stenberg ger i vårt skoltema.

UTESTÄNGD FRÅN SKOLANS IDROTT.
Jelena Ostojic var inte med på en enda idrottslektion under mellan- och högstadiet. Och hon är långt ifrån ensam, bekräftar Föräldrakrafts rundringning till representanter för skolan, lärarutbildningen och handikappidrottsförbundet. Men det finns lärare och skolor som visar att det går.

NYA VÅRDSAJTERNA, BEHÖVS DE?
Med nya vårdsajter om diagnoser och behandlingar har många läkemedelsföretag blivit sina egna medier. Men behövs de nya vårdsajterna? Ja, säger Magnus Söderlund, professor på Handelshögskolan i Stockholm. Nej, säger Björn Beermann, professor på Läkemedelsverket.

DEBATT: KEVINS MAMMA FICK RÄTT.
Efter många års kamp har sonen äntligen fått en plats i en skola där han trivs.

36 NYA BOKTIPS.
Aktuell läsning för föräldrar och yrkesverksamma.

Plus mycket annat!