Nyheter |

Kändisar blir språkrör för barn med rörelsehinder

lasse_malin_henrik360b_0.jpg
ANNONS
Annons för HEA

I denna artikel

Lasse Åberg, Malin Baryard-Johnsson och Henrik Johnsson är nya språkrör för barn och unga med rörelsehinder. De vill göra idrotten tillgänglig för alla och uppmärksamma familjernas behov.

Lasse Åberg, Malin Baryard-Johnsson och Henrik Johnsson är nya språkrör för Sveriges alla barn och unga med rörelsehinder. De vill bland annat göra idrotten mer tillgänglig för alla.

De tre kändisarna kommer att arbeta som ambassadörer på uppdrag av RBU, Riksförbundet för rörelsehindrade barn och ungdomar, under 2008 och 2009.
Uppdraget som ambassadörer är ideellt och personerna har utsetts av RBU:s styrelse som motiverar valet med att de har varit goda förebilder från barn och unga.

Lasse Åberg säger att han vill uppmärksamma de utmaningar som familjer med rörelsehindrade barn ställs inför.
-En av många viktiga frågor är att synliggöra hela familjens behov och inte bara barnens, säger Lasse Åberg.

Den framgångsrika rytttarinnan Malin Baryard-Johnsson fokuserar bland annat på idrottsvärlden.
– Jag hoppas att jag genom att vara ambassadör kan hjälpa fler barn och unga med rörelsehinder att få tillgång till alla delar av samhället. Även vi inom idrotten behöver arbeta med att göra idrotten mer tillgänglig för personer med rörelsehinder, säger hon.

Även Henrik Johnsson har en bakgrund inom idrotten och kommer att representera RBU under två år. Han är känd som tv-profil i Lilla Sportspegeln men arbetar numera som sponsoransvarig på Scandic Hotels.

RBU:s hemsida finns på www.rbu.se

Beställ HejaOlikas nyhetsbrev

Sidor ur Föräldrakraft nr 4

Beställ senaste numret av Föräldrakraft

Bli expert på LSS med hjälp av LSS-skolan!

Skip to content