Mångfaldskonferens i bilder: Ge inte upp!

Flera hundra företagare, politiker och jobbsökande trängdes på måndagen i Kulturhuset i Stocholm för fjärde upplagan av konferensen Mångfald & Företagande.

– Ge inte upp! var uppmaningen till jobbsökande från Henrietta Stein, från Arbetsförmedlingen, som var en av föreläsarna.

Tyvärr hade nya arbetsmarknadsministern, Elisabeth Svantesson, hoppat av som talare. Hon ersattes av Jenny Petersson (M) från arbetsmarknadsutskottet. Några nyheter presenterades dock inte och hos många besökare var besvikelsen stor att regeringens höstbudget inte innehöll några satsningar på jobb till personer med funktionsnedsättningar.

I övrigt var stämningen uppåt, inte minst tack vare de mer än 50 utställarna från många olika områden, och de fascinerande föreläsarna. Moderatorn Alexandra Pascalidou kunde presentera både arbetsgivare som visade framfötterna (däribland MediaMarkt) och kändisar som Mr Tourette, Pelle Sandstrak.

Nedan bjuder vi på ett bildsvep från scenen och minglandet ute bland utställarna. Samtliga foton: Linnea Bengtsson.

 

Foto
Pelle Sandstrak, föreläsare och författare, känd som Mr Tourette.

 


Henriette Stein, Arbetsförmedlingen, slog ett slag för att få fler arbetsgivare att intressera sig för rekrytering och mångfald. Till jobbsökande var hennes uppmaning: Ge inte upp, mellan 55 000 och 65 000 personer kommer varje år ut i jobb i samverkan med Arbetsförmedlingen.

 


Mikael Tänndal, Fredells.

 


Mer än 400 personer deltog på Mångfald & Företagande i år.

 


Liksom tidigare år dokumenterades konferensen på video.

 


Cesar, Linda, Karin Lindblom och Caroline Öberg medverkade för att berätta om hur MediaMarkt arbetar med rekrytering.

 


Moderatorn Alexandra Pascalidou och Mikael Tänndal från Fredells som har anställt åtta personer med funktionsnedsättningar eller utanförskap. ”Om alla gjorde som vi skulle det bli 60 000 jobb”, sa Mikael Tänndal.

 


Emilie Burtle Järvman och Marie Hårdberg puffade för Extrakompis, en verksamhet som man kan läsa mer om på www.extrakompis.se

 


Många föreningar fanns bland utställarna.

 

 


Stefan Lathi (till vänster) är VD för Misa som arrangerade Mångfald & Företagande i samarbete med Riksförbundet Attention.

 


Victoria Eriksson, modell och designer, känd från TV:s Top Model Sweden 2012.

 


Publiken kunde twittra frågor till gästerna på scenen.

 


Och svara på frågor fick bland annat Jenny Petersson (M), arbetsmarknadsutskottet, göra.

 


Senaste numret av Föräldrakraft försvann snabbt från bord och tidningsställ.

 


Anki Sandberg, ordförande för Riksförbundet Attention, var en av arrangörerna.

 


Misas grundare Lennart Jönsson hade något att prata om med nästan alla deltagare.