Ministern slår ett slag för kultur för alla

Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth blir en av besökarna när minifestivalen ”Kulturveckan” drar igång i Stockholm nästa vecka.
Kulturministern har lovat komma på en av föreställningarna med JAG:s succémusikal ”Fett bra”.

Kulturveckan arrangeras av Kultur för alla, som är ett arvsfondsprojekt som drivs av Föreningen JAG.

– Inom Kultur för alla har vi möjligheter att jobba på individnivå men också att jobba tillsammans om man hellre vill det. Det ger oss unika förutsättningar eftersom deltagarna, som har mycket omfattande funktionsnedsättningar, får möjlighet att ge uttryck för sådant som man aldrig trott var möjligt, berättar Mats Lindberg på föreningen JAG.

Varför är det så viktigt med kultur?
– Det handlar om att få möjlighet att uttrycka sig, med sin kropp, med sina armar och ben eller sina tankar och känslor. Det finns ett väldigt stort register att jobba med inom kulturområdet och det finns också många exempel de senaste åren på funkiskulturprojekt med teater, musik- och dansband, säger Mats Lindberg.

Bland höjdpunkterna finns dansföreställning med Spinn, som fått stor uppmärksamhet i Västsverige men aldrig visat upp sig i Stockholm tidigare. Vidare blir det workshops och prova på-möjligheter både vad gäller dans och poesi.