Se webbinariet om koordinatorstöd till funkisfamiljer

 

NKA och Socialstyrelsen har framgångsrikt utvecklat ett nytt koordinatorstöd för familjer med barn som har funktionsnedsättningar. Projektet är en viktig milstolpe i strävan att förbättra livskvaliteten för funkisfamiljer.

Lyckat resultat

Marika Habbe från Socialstyrelsen och projektledaren Mona Pihl presenterade projektets bakgrund och dess positiva resultat i ett webbinarium den 24 januari 2024. I webbinariet berättar de hur detta stöd kan implementeras i kommuner för att bistå fler familjer.

Enligt projektets rapport har koordinatorstödet visat sig vara en viktig resurs, inte bara för barnen och deras familjer, utan även för samhället i stort.

Förälder och koordinatorer berättar

Webbinariet ger också personliga berättelser från föräldrar och koordinatorer. Dessa berättelser ger en inblick i koordinatorstödets praktiska betydelse och hur det kan förändra livet för familjerna.

Bland de som delar med sig av sina erfarenheter är de erfarna koordinatorerna Ninni Säfverström och Julia Sandklef från Göteborg, samt föräldern Camilla Sandberg.

Maria Hasslid, enhetschef i Karlstad kommun, ger också att en inblick i hur koordinatorstödet fungerar ur ett ledningsperspektiv.

Webbinariet vänder sig till alla intresserade, inklusive politiker, tjänstemän, beslutsfattare, föräldrar och andra närstående. Arrangörerna hoppas sprida kunskap och uppmuntra till vidare implementering av koordinatorstöd i kommuner över hela landet.

Vilka medverkade?

  • Marika Habbe från Socialstyrelsen
  • Ninni Säfverström och Julia Sandklef, koordinatorer i Göteborg
  • Camilla Sandberg, förälder
  • Maria Hasslid, enhetschef, Karlstad
  • Mona Pihl, projektledare, NKA

Se webbinariet i efterhand

 

Artikeln kommer från en samarbetspartner till HejaOlika. Den är ej producerad av HejaOlikas redaktion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *