Ny konferens om barn med funktionsnedsättningar

Sverige har fått ännu en konferens om barn med funktionsnedsättningar.
”Bara vara Barn” har premiär den 27 november i Stockholm. På programmet
står bland annat en presentation av Toykit, som är dataspel, hjärngympa
och tuggträning på en och samma gång. I övrigt medverkar en mängd kända
föreläsare pratar om barn vardagen med
funktionsnedsättningar.

– Personligen tycker jag att hela konferensen är spännande men om man ska plocka ut nånting speciellt tycker att det ska bli spännande att höra om Toykit, säger Lena Dalström på Assistansia som arrangerar konferensen tillsammans med Etac och Habiliteket.

– Vi alla är engagerade i frågor som rör barn med funktionsnedsättningar och hur de ska få en fungerande vardag. Vi hoppas att konferensen ska bli en inspirerande mötesplats för alla som finns runt barnet – anhöriga, skola, habilitering etc och att det kan leda till ökat samarbete mellan alla, säger Lena Dalström.

Hon räknar med cirka 200 deltagare på konferensen. Bland föreläsarna finns en rad namn kända från bland annat Föräldrakrafts sidor som Sören Olsson, Anneli Khayati, Christina Renlund, Anki Eliasson och Lotta Sjögreen (som presenterar Toykit).

Karin Paulsson medverkar för att ge presentation av en rapport om projektet Särskild, särskiljd eller avskiljd, vilket är en stor undersökning av situationen för elever med rörelsehinder (läs mer om detta i skoltemat i nästa nummer av Föräldrakraft).

Konferensen Bara var Barn äger rum på Essinge konferescenter i Stockholm. Mer information finns på http://www.baravarabarn.se/

Läser mer om Toykit här: http://epi.vgregion.se/VGREPiHotellTemplates/MunH/ProductItem____17182.aspx