Nytt studiematerial ska hjälpa vuxna med ADHD

Foto på Anki SandbergÄntligen finns ett studiematerial för vuxna om har ADHD, DAMP, Aspbergers eller Tourettes syndrom. Det är studieförbundet ABF och Riksförbundet Attention som tagit fram materialet som vänder sig till både anhöriga och till de som själva har funktionsnedsättningen.

I det nya studiematerialet ingår boken ”Kunskap gör skillnad” och där berättar en rad vuxna personer om sitt liv och hur de hanterar vardagen.

– Jag fick min diagnos 2005 och nu har jag en mycket styrd vardag; ett schema där allt jag ska göra är inrutat och angivet i tider. Innan jag fick schemat och medicinen var problemet att veta vad jag skulle göra, när och varför; att överhuvudtaget komma igång med en uppgift och slutföra den, säger Andreas Larsson som jobbar med musik i skolan och som lärarassistent.

Andreas Larsson är en av de personer som medverkar när ABF den 22 september anordnar ett seminarium i ABF-huset i Stockholm om vuxna med neuropsykiatriska funktionshinder.

Tidigare trodde många att funktionsnedsättningar som ADHD växte bort när man blev vuxen och därför har alla vuxna med dessa problem ofta blivit bortglömda.

Nya undersökningar visar att många inom kriminalvården lider av just ADHD. På seminariet medverkar Gunnar Johansson som arbetar med ett ADHD-projekt på Norrtäljeanstalten.
Vidare medverkar Anki Sandberg som är ordförande för Riksförbundet Attention.

Här finns Attentions webbsajt: http://www.attention-riks.se