Officiella mässtidningen för MVT2015 finns nu för nedladdning

MVT2015 är den nya mötesplatsen för välfärdsteknologi. Nu finns Dagens Omsorgs specialtidning om MVT2015 för nedladdning så att du kan läsa den på din dator eller surfplatta.

Tidningen är på 12 sidor i tabloidformat. Förutom konferensprogram, monterkarta och utställarlista finns flera reportage och intervjuer.

Några rubriker från tidningen:

En ny plan för innovation. Läs om hur innovationer snabbare kan implementeras runt om i landet. Goda nyheter både för utvecklare och för alla svenskar som på grund av funktionsnedsättning eller ålder behöver nya smarta hjälpmedel.

Snabbväxare rustar för fortsatt utveckling i utsatt bransch. Intervju med Magnus Crossner, vd för Kaustik, ett företag med en stark tro på personlig assistans betydelse för delaktighet i samhället.

Läkemedel signeras i mobilappen. Nya it-stöd mer mer tid för vården av boende.

Nu kan sjukgymnaster hjälpa dig att träna på distans. En pekskärm med kamera kan vara mycket bättre än att få träningsprogrammet med hem på ett lätt borttappat papper.

Satsning i Helsingborg kan bli genombrott. När Helsingborg satsar på tekniska äthjälpmedel kan många boende inom vård och omsorg få större självständighet.

Hjälpmedel som underlättar. Hygiensituationerna är ett tungt och riksfyllt arbetsmoment, men nu finns nya hjälpmedel som underlättar både för personal och enskilda.

Klicka här för att ladda ned mässtidningen om MVT2015 som en pdf på cirka 3 MB.