Osäker framtid för Normaldemokraterna

Normaldemokraterna lyckades inte vinna något mandat i kommunvalet i Göteborg. Partiledaren Anders Westgerd är ändå inte missnöjd. Han menar att man lyckades bra med att lyfta upp funktionshindersfrågor.

Vad som nu händer med partiet är oklart. Om partiet ska fortsätta verksamheten hänger på intresset från väljare och sympatisörer.

– Det enda rätta är att låta väljare och sympatisörer forma framtiden för Normaldemokraterna. Antingen känner du att vi nått dit vi borde under årets samlade kampanj. Eller så tänker du att Normaldemokraterna tjänar ett fortsatt syfte och att du vill vara en av några som engagerar sig funktionspolitiskt för att driva upp det här partiet, skriver Anders Westgerd i ett upprop till väljarna.

 

 src=
Anders Westgerd.

 

– Jag uppmanar alla som är intresserade av att Normaldemokraterna finns bland röstsedlarna i landets vallokaler även 2018 att höra av sig till mig, skriver Westgerd.

Bakgrunden till att Normaldemokraterna lanserades under våren 2014 var ett stort missnöje med de befintliga partiernas funktionshinderpolitik. Partiet ville föra in funktionsfrågan som en naturlig del av varje politisk fråga.

 

LÄS MER

Almedalsveckan – en uppvisning i otillgänglig demokrati. Debattartikel av Anders Westgerd.

Otillgänglighet tvingar oss att starta ett nytt parti. Debattartikel.

Normaldemokraternas webbplats.