Politik som gick upp i rök

Det blev magplask för den nya regeringens ambitioner inom funktionshinderspolitiken. Budgetpropositionen föll i riksdagen och vår planerade intervju med Åsa Regnér, barn- och äldreminister med ansvar för funktionshinder­frågor, ställdes in.

När vi så gick igenom förslagen i rege­ringens budgetproposition såg det ut som att det mesta skulle gå upp i rök. Men kanske lyckas regeringen ändå rädda några av sina förslag.

Arbetet med att skärpa diskrimineringslagen tycks rulla vidare. Liksom satsningen på att centralstyra hjälpmedelsförsörjningen. Två förslag som kanske till och med kan bli viktiga frågor inför valet i mars.

Denna utgåva har en extra tidning som är officiell mässtidning för MVT2015, den nya mötesplatsen för välfärdsteknik inom framför­allt kommunal service.

Med vår mässtidning vill vi slå ett slag för de svenska innovatörer som kämpar så hårt med att ta fram nya hjälpmedel. Trots att de ofta får kämpa i svår motvind gör de stora insatser för att alla ska kunna leva självständiga liv med full delaktighet.

Kämpa på – era uppfinningar blir allt viktigare i ett samhälle med plats för alla!