Programmet klart för Almedalen 2013

Nu har Föräldrakrafts planering för Almedalen 2013 blivit klar. Den 2 juli blir det både debatt om ”Vägen till arbete” och stort mingel i Wisby Strand Congress & Event.

 

Debatt om arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättningar

Vägen till arbete är rubriken för debatten om arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättningar. Vi följer upp tidigare års debatter och söker svar på frågorna om satsningarna har gett resultat och vad som krävs i fortsättningen.

Cristina Husmark Pehrsson presenterar de viktigaste förslagen i FunkA-utredningen samt beskriver de viktigaste utmaningarna. Därefter blir det debatt med politiker, arbetsmarknadens parter, handikappförbund och myndigheter. Debatten leds av vår moderator Elisabeth Sandlund.

Övriga personer som deltar i debatten är Lena Hallengren, S, Ingrid Burman, Ordförande, Handikappförbunden, Annika Strandhäll, ordförande Vision, Li Jansson/Kenneth Bengtsson, Svenskt Näringsliv, Ingela Gardner Sundström, SKL, Therese Karlberg, Försäkringskassan och Henrietta Stein, Arbetsförmedlingen. Arbetsmarknadsdepartementet väntas inom kort ge besked om Hillevi Engström, arbetsmarknadsminister, deltar.

Plats: Konferenssalen Vall, Wisby Strand Congress & Event (alldeles intill Almedalen).
Tid: Den 2 juli 2013 kl 15.30-17.00.
Begränsat antal platser – kom i god tid!

 

Stort mingel i Norra Bankett

Efter debatten anordnar Föräldrakraft stort mingel i Norra Bankett, även det i Wisby Strand Congress & Event. Föranmälan krävs för mingel.

Föräldrakrafts populära mingel anordnas för fjärde året i rad. Detta är en av de viktigaste mötesplatserna i Almedalen för politiker, organisationer, media, myndigheter, läsare och alla andra som är intresserade av frågor om funktionsnedsättningar. Vi bjuder på enklare förtäring och dryck.

Plats: Norra Bankett, Wisby Strand Congress & Event.
Tid: Klockan 17.00-19.00 den 2 juli 2013.

Föranmälan krävs till minglet!
Anmälan till info@faktapress.se

 

Huvudsponsor för Föräldrakrafts debatt och mingel:
Lystra Personlig Assistans

Övriga sponsorer:
Humana
Orkidén Omsorgsföretaget
Solhagagruppen