Sandra är svenskarnas nya förebild – här hyllas hon av kronprinsessan Victoria

Sandra Derbring är tjejen som är svenskarnas nya förebild. På fredagen fick Borås-tjejen ta emot David Legas stipendium av kronprinsessan Victoria.

Sandra föddes med en mycket svår ansiktsmissbildning och har genomgått ett 30-tal operationer men har inte låtit detta hindra henne från att ta för sig av möjligheterna och leva ett normalt liv.

Inför det stora evenemanget Sällsynta dagen, som ägde rum i Stockholm fredagen den 29 februari, hade hon blivit nominerad till David Legas stipendium.

– Hon är en jättebra förebild som visar hur man kan integrera sitt handikapp i sin personlighet, sa David Lega när han presenterade pristagaren.

Sandra hade nominerats av Kraniofaciala Föreningen vars ordförande Thomas Wolf också var på plats i festlokalen Nalen på fredagen:
– Det var en självklarhet för oss att nominera Sandra, sa Thomas Wolf som berättade att Sandra är en ”otrolig tillgång” i föreningen bland annat genom att hon arbetar med föreningens hemsida.
– Hon är vårt ansikte utåt, sa Thomas Wolf.

Själv ville Sandra inte peka ut några speciella förebilder utan menade att det är olika personer i olika sammanhang.
Och det är filosofi som stämmer bra överens med David Lega stipendium, som denna dag delades ut för första gången någonsin.

– Vi behöver förebilder på alla plan. Man behöver inte vara världsmästare, säger David Lega som dock själv har en mängd VM-medaljer från sin otroliga simmarkarriär.

Början till stipendiet är att David Lega valde att avstå från sitt arvode i samband med en föreläsning.
– Stipendiet ska inspirera och stötta, säger David Lega som förstås var mycket glad över att kronprinsessan medverkade vid utdelning.

Här finns webbplatsen för Kraniofaciala föreningen – http://www.kraniofaciala.se