”Sinnenas gym” ska ge behandlingen ett lyft

Arbetet med att behandla barn med svåra funktionshinder får ett lyft när ett nytt Sinnenas Gym i morgon (torsdag 30 november) invigs i Göteborg.
   
Verksamheten blir en del av Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus och syftet är att barn med funktionshinder ska kunna använda sina inneboende resurser på samma sätt som vilket annat barn som helst.

_ Barn och ungdomar med svåra och komplexa funktionshinder glöms många gånger bort, men har samma livsglädje och vilja att njuta av livet som andra barn. Vi hoppas att Sinnenas gym ska bidra till att öka deras livskvalitet, säger Barbro Ekström Jodal, ordförande för Insamlingsstiftelsen vid Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus.

– Sinnenas Gym erbjuder både avslappning, vila och stimulering för alla barn och ungdomar som kommer till Regionala barn och ungdomshabiliteringen för behandlings- och utredningsperioder, berättar Harriet Egerlund, enhetschef på Regionala barn- och ungdomshabiliteringen.

– Vi har kunnat inreda två ändamålsenliga rum, det ena lugnt och passivt och det andra mer aktivt, säger Harriet Egerlund.