Snart dags att köra rally mitt i Stockholms innerstad

Foto på Frida-Louise Vikman och Johanna Lagerwall Det drar ihop sig till rullstolsrally i Stockholms innerstad. Lördagen den 29 augusti blir det full fart på gator och torg, i trappor och på kullerstenar när proffs på rullstolsåkning visar upp sin skicklighet.

– Rallybanen går i befintlig stadsmiljö, precis den miljö som rullstolsåkare möter varje dag, berättar Frida-Louise Vikman på Rullstolsfrämjandet som är arrangör.

– Vi vill visa att rullstolsåkare är mer självständiga och klarar mycket större utmaningar än vad många tror.

Själva rallyt startar kl 13 och kommer att köras på Sergels torg – Hamngatan – Norrmalmstorg – Norrlandsgatan – Kungsgatan – Hötorget – Sergelgatan – Sergels torg.

Det är endast inbjudna tävlingsdeltagare som får köra rallyt, men den här lördagen bjuder på många andra aktiviteter för rullstolsintresserade. Även icke rullstolsåkare får möjlighet att prova på en hinderbana.

– Vi vill visa hur viktigt det är med en förbättrad tillgänglighet, och hur ett litet hinder kan försvåra framkomligheten, säger Frida-Louise Vikman.

På programmet står även en rallybana för barn och en uppvisningsmatch i rullstolsbasket. Plus information om olika idrotter och andra aktiviteter som rullstolsåkare kan utöva i 08-området.

Läs mer på Rullstolsfrämjandets webbsajt på www.rullstolsframjandet.se