Snygga och enkla spel som gör det roligare att lära sig

Härlig grafik och många olika möjligheter till anpassningar kännertecknar nya datorspelet Tigerlek från svenska Innovaid.

Här får man leka kurragömma med en tiger och samtidigt lära sig skillnaden på stor och liten, höger – vänster och framför – bakom, för att nämna några exempel.
– Det finns inte så många datorspel av det här slaget som har så många olika styrsätt och svårighetsgrader, säger Hannes Kristofersen på Innovaid som fått många förfrågningar under utvecklingsarbetet och nu räknar med succé.

Målgruppen för Tigerlek, som kostar 750 kronor plus moms, är främst förskolor och grundsärskolor. Privatpersoner kan köpa spelet för 495 kr inkl moms. Spelet finns än så länge endast för PC men Innovaid hoppas kunna lansera det även för Mac.

Företaget har även utvecklat PC-programmet Bildkalendern Tid & Bild, också det en helt ny produkt som premiärvisades på ID-dagarna i oktober.

Med Bildkalendern är det möjligt att använda både färdiga pictogram och egna bilder.

Under våren kommer Innovaid även att lansera ett matteprogram med en lättanvänd och anpassningsbar miniräknare och olika smarta funktioner för elever som har exempelvis nedsatt syn eller utvecklingsstörning.

http://www.innovaid.se