Stanna inte hemma – nu kan du ta med datorn i regn och rusk

Foto på Leif HambergIngen behöver vara bunden till hemmet, skolan eller jobbet för att surfa eller använda datorn på annat sätt. Det finns nämligen ett brett utbud av datorer som tål både regn och rusk och slag och skakningar.
På ID-Dagarna visade Leif Hamberg, vd för Mobildata, upp sitt utbud av nya datorer från bland annat Panasonic för utomhusbruk och andra tuffa miljöer.

– Många behöver en dator för att kommunicera men vanliga datorer tål inte vibrationer och väta. Våra datorer kan dock användas var som helst. De kan monteras på en rullstol och användas med eller utan tangentbord, säger Leif Hamberg.

Bärbara datorer som tål det mesta är ingen nyhet utan har använts av industrin, skogsfolk, brandkår och poliser under åtminstone sex, sju år. Äntligen har branschen förstått att detta är perfekt även för många personer med funktionsnedsättningar.

Mobildata i Täby är experter på området men det var första gången de medverkade på ID-dagarna.
– Det är första gången vi är med på en handikappmässa, säger Leif Hamberg.

Flera hjälpmedelscentraler, bland annat i Stockholm, Skåne och Karlstad, har dock fått upp ögonen för nyttan med bärbara datorer för utomhusbruk.

Mobildata har en webbsajt http://www.mobildata.se/