Nyheter |

Stockholm får hospice för barn i livets slutskede

ollebjork250x240_0.jpg
ANNONS
Annons för HEA
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

I denna artikel

Nästa år får Stockholm landets första hospice för särskild vård av barn i livets slutskede. Landstinget har gett klartecken och det innebär att vårdenheten kan öppnas i slutet av 2009. – I Sverige finns hospice för vuxna men det har saknats vård för alla barn med obotliga sjukdomar, säger Olle Björk, Barncancerfonden.

Foto på Olle BjörkNästa år får Stockholm landets första hospice för särskild vård av barn i livets slutskede. Landstinget har gett klartecken och det innebär att vårdenheten kan öppnas i slutet av 2009.

– Det är glädjande att hälso- och sjukvårdsnämnden beslutat starta hospice för barn, säger Olle Björk, generalsekreterare vid Barncancerfonden som initierade satsningen.

– I Sverige finns hospice för vuxna men det har saknats vård för alla barn med obotliga sjukdomar, säger Olle Björk.

Det är viktigt att barn och ungdomar får vara i en hemlik miljö sin sista tid i livet och ges goda möjligheter att vara sig själva, enligt den utredning som chefssjuksköterska Catharina Kumlien tidigare gjorde för Barncancerfonden. Enligt henne är det också viktigt att även föräldrarna erbjuds avlastning stundvis.

Vårdenheten beräknas kosta 20 miljoner kronor per år och landstinget har nu beslutet avsätta 10 miljoner kronor för startfasen.
 

Beställ HejaOlikas nyhetsbrev

Sidor ur Föräldrakraft nr 4

Beställ senaste numret av Föräldrakraft

Bli expert på LSS med hjälp av LSS-skolan!

Skip to content