Toppmodellen med funktionsnedsättning

Toppmodeller ska vara perfekta, men nu bevisar brittiska Kelly Knox att man kan vara toppmodell även om man har en funktionsnedsättning. 23-åringen föddes utan halva vänsterarmen och kommer att pryda nästa utgåva av modetidningen Marie Claire i England. Det berättar Expressen.

Hennes mål är att inspirera unga människor med funktionshinder. Kelly Knox hade själv aldrig tänkt sig ett modelljobb, men när hon hörde talas om en alldeles speciell tävling i England tyckte hon att det vore kul att testa.

Det var via det brittiska tv-programmet ”Britain’s missing top model” hon slog igenom. Programmet letade efter Englands nya toppmodell med ett funktionshinder. Trots att Kelly aldrig sett sig själv som funktionshindrad eller handikappad tyckte hon att det var en kul grej att prova på och hon kom att vinna hela tävlingen.

– Jag har fått så många mail och sms från andra flickor och föräldrar till barn i samma situation som jag som säger att jag inspirerar dem att våga. Det får mig att tänka ”det var nog därför jag ställde upp”, säger Kelly Knox till Expressen.

Läs mer på BBC:s hemsida: www.bbc.co.uk/missingmodel