Veronica tog hem priset för bästa mångfaldsarbete

Foto på Veronica HedenmarkHon startade företag vid 19 års ålder och har idag 400 anställda som jobbar med mänskliga rättigheter för barn, ungdomar och vuxna. Igår fick Veronica Hedenmark motta årets kompetenspris för mångfaldsarbete.

– Att jobba för en diskrimineringslagstiftning så att alla ska kunna delta på lika villkor i samhället är mitt främsta mål, sa Veronica Hedenmark när hon på torsdagsmorgonen intervjuades i ett SVT-program, med anledning av att hon utsetts till vinnare.

Veronica Hedenmark är grundare och marknadschef för företaget VH Assistans men också en mycket flitig debattör när det gäller frågor om tillgänglighet och diskriminering av människor med funktionsnedsättningar.

Att hon i år får kompetenspriset motiveras av juryn på detta sätt:
”Veronica har trots sitt funktionshinder startat ett eget framgångsrikt företag vid 19 års ålder. I dag, 11 år senare, har företaget 400 anställda och jobbar med mänskliga rättigheter för barn, ungdomar och vuxna. Veronica inspirerar genom att använda sitt utanförskap till en möjlighet att få vara sig själv och sätta egna gränser.”

Mer om Kompetensgalan finns här www.chef.se/kompetensgalan