Home / Funktionsrätt Sverige

Funktionsrätt Sverige

Nyheter

Funkisfamiljer på väg att ge upp hoppet om smittskyddsersättning

Efter månader av kamp – nu är Sveriges funkisfamiljer på väg att ge upp hoppet om den statliga smittskyddsersättningen. – Det finns inga signaler om att föräldrar till barn med funktionsnedsättning har något att hoppas på, säger Maria Persdotter, ordförande…

Nyheter

”84 000 har tvingats stanna hemma utan en krona i ersättning”

Cirka 84 000 personer beräknas ha förlorat ersättning eller arbete under coronapandemin, enligt nya uppgifter från Funktionsrätt Sverige. – De som stannat hemma för att de själva eller en närstående tillhör en uppenbar riskgrupp måste nu få ersättning, säger Elisabet…

Nyheter

Hård kritik mot nya smittbärarpengen: ”Obegripligt begränsad”

Efter lång väntan beslutade riksdagen idag införa en ny smittbärarpenning. Men vilka grupper som omfattas är fortfarande oklart. Och beslutet får hård kritik av funktionsrättsrörelsen. – Den ringa budgeten för ersättningen ger en fingervisning om att beslutet utgår från obegripliga begränsningar, säger Elisabeth Wallenius, Funktionsrätt Sverige.

Nyheter

Nu hotar stöden till jobb att bli ännu sämre

Funktionsrätt Sverige befarar att arbetsmarknaden nu blir ännu tuffare för de 165 000 personer med funktionsnedsättning som söker jobb. – En stor del av den arbetslivsinriktade rehabilitering som Arbetsförmedlingen erbjuder kommer att försvinna, säger Elisabeth Wallenius, Funktionsrätt Sverige.

Nyheter

LSS-utredningen backar inte från försämringarna

Funktionsrättsrörelsens kritiska synpunkter på LSS-utredningen har inte påverkat de förslag som läggs fram den 10 januari När den mer än 1000 sidor tjocka utredningen överlämnas till regeringen väntas därför nästan alla de besparingar och försämringar som läckt ut finnas kvar. Däribland ett förslag om att assistans för barn ska ersättas med annat personligt stöd.