14 sidor om sommarens kollo och läger i nya Föräldrakraft

Nu har nummer 2 av Föräldrakraft landat. Den största och mest innehållsrika utgåvan hittills! Lagom inför sommaren har vi tagit fram en stor mängd tips på kollo och
läger. Intresserad av segling, musik eller bara friluftsliv? Oavsett
vad som lockar finns det tips i vårt kollotema som har hela 14 sidor.

På 92 sidor finns nyheter, teman och intervjuer om och med familjer som har barn och unga med funktionsnedsättningar.

Den stora intervjun är med Jenny Lexhed, grundare av företaget Talarforum, som berättar om hur hon höll på att knäckas av sina ambitioner att hjälpa sonen. Hon blev inlåst och tvångsmedicinerad, men nu är hon tillbaka och delar med sig av sina erfarenheter.

Det stora temat handlar om personlig assistans. Reportage och intervjuer om assistansen som räddar många familjer och gör det möjligt för alla att leva självständiga och fria liv.

En guide om böcker som handlar om funktionsnedsättningar och som riktar sig till både anhöriga och professionella sträcker sig över åtta sidor.

På expertsidorna svarar Föräldrakrafts jurister på läsarfrågor. Vad gör man om man får vänta över ett år på bostad med särskild service, trots att man har rätt till detta?

På idrottssidorna rapporterar vi bland annat från ett skytteläger med världsmästaren Jonas Jacobsson som lockar allt fler unga med funktionsnedsättningar att intressera sig för luftgevärsskytte.

Två spännande krönikörer finns med i nya numret – dels Sören Olsson, dels Anna Eklund-Tarantino som skriver om ”En mänskligare värld” respektive ”Kan vi inte får vara hjältar med våra barn?”

Därutöver nyheter, debatt, läsarpanel och en hel del annat.