Anpassad Segway

Tvåhjuliga fordon är i ropet. AddMovement visar upp sin nya och helt unika Segway-anpassning på Hjultorget. Det är en specialtillverkad sits, AddSeat, och ett anpassat styre, som det bara tar några minuter att montera fast på en Segway i2.

– Vår produkt har många finesser i sitsen och det är lätt att förflytta tyngdpunkten med vår modell, säger innovatören och ägaren av företaget, Marit Sundin.

Hon förlorade sina ben i en bilolycka när hon var tre år och är därför van vid att hitta lösningar på små och stora problem.

– Rullstolskörning sliter väldigt mycket på axlarna, vilket begränsar livet. För ett år sedan började jag titta på olika tvåhjuliga lösningar. Jag kom fram till att en anpassning av en Segway som alla i familjen skulle kunna använda, var det bästa, säger Marit Sundin.

Målgruppen är personer med ryggmärgsskada. Det krävs att man själv kan förflytta sig från rullstolen till fordonet.

Företaget AddMovements specialitet är att utveckla och anpassa sitsar och lösningar för gyrostyrda tvåhjuliga fordon. Konstruktion och utprovning sker sedan i samarbete med företaget Hedemora Anpassning.

– Att kunna köra Segway har helt förändrat mitt liv, min mission har alltid varit att kunna styra barnvagnen, vilket jag nu kan, säger Marit Sundin.

Efter lanseringen kommer Marit Sundin att satsa på att marknadsföra produkten  både i Sverige och utomlands.