Äntligen fler barnböcker med tecken som stöd

För barn med språkstörningar finns fyra nya barnböcker som har tecken som stöd.
– Böckerna om Ebba blev mer uppskattade än jag någonsin kunde föreställa mig. Därför är det roligt att presentera ytterligare fyra böcker med tecken som stöd, säger författaren Annika Rehn.

 border= – Numera använder många barn med olika former av språkstörningar tecken som stöd men det finns bara enstaka böcker som kombinerar tecken som stöd med text, säger Annika Rehn.
Hon är journalist på Östgöta Correspondenten men har även skrivit en bok om sin egen dotter Karin som har flera funktionshinder. Den boken heter Älskade barn, särskilda barn.

Tillsammans med Göran Billeson har Annika Rehn tidigare gjort några böcker om Ebba. De har blivit uppskattade på förskolor, särskolor och bland föräldrar som vill kunna läsa och använda tecken som stöd med sina barn.

Boken ”Ebbas hund” nominerades till det internationella utmärkelsen Outstanding Books for Young People with Disabilities 2007.

De nya böckerna från Annika Rehn och Göran Billeson handlar om Karin och Simon, två barn som gillar fart och fläkt.
”Karin och Simon cyklar” handlar om ett fartfyllt äventyr.
”Simon och Karin åker taxi” följer barnen när de åker till skolan.
”Karin rider på hästen” handlar om en dag när hästen är förskräckligt busig och bara vill äta gräs.
I boken ”Simon går till affären” får vi följa med Simon och hans pappa som köper frukt.

Mer information om teckenstöd och TAKK, Tecken som Alternativ och Kompletterande Kommunikation, finns på Specialpedagogiska institutets hemsida www.sit.se

Böckerna om Simon och Karin ges ut av bokförlaget Landskrona Vision AB som finns på info@landskronavision.se.