Båtmässa utan hinder

Det kan bli extra fullt med rullstolar när båtmässan i Göteborg slår upp portarna den 5 februari. Tillverkaren Hanterbara båtar har nämligen ordnat fritt inträde för alla medlemmar i RBU, DHR, NHR och RTP.

– Vi tycker det är dags för alla att se möjligheten att det går att komma ut på sjön trots att man har en funktionsnedsättning, precis som jag själv har, säger Jonas Nilsson.

Varför är det så viktigt att man inte missar just den här båtmässan?
– Under de flesta båtmässor hittills så har man kunnat komma in på mässområdet, men bara för att studera alla kölar, bogpropellrar och undersidan av båtarna. Det är inte så speciellt upplyftande. Undantaget är Svenska mässan som redan förra året hade tillgänglighet som tema.

Hur ser verksamheten ut inom Hanterbara båtar?
– Vi tillhandahåller funktionella, vackra och kostnadseffektiva fritidsbåtar som ska kunna brukas av alla, oavsett rörelseförmåga. Vår vision är att sätta en ny standard på marknaden för hur en båt ska fungera.

– Vi har sett att i princip alla båtar på marknaden är stöpta i samma form, med samma inbyggda fel när det gäller tillgänglighet och hanterbarhet. Här finns en möjlighet till nyskapande.

– Med vår båt Fred 25 finns det inga hinder kvar, alla kan om man vill komma ut på sjön. Tack vare den fällbara rampen i fören kan du enkelt komma ombord, även om du har en funktionsnedsättning eller en kärra med dyktuber med dig. Båten är extremt stabil och har stora plana ytor.

Kommer ni även att ställa ut på Leva & Fungera i april?
– Vi hoppas att någon av våra båtar finns med på Leva & Fungera men det är inte klart i dagsläget, säger Jonas Nilsson.

Hur gör man för att få gratis entré till helgens båtmässa?
– Erbjudandet gäller alla medlemmar i RTP, NHR, DHR och RBU. Maila namn till jonas@hanterbarabatar.se så ordnar vi fribiljetter i ett kuvert med namn på i mässans entré.