Brickan hjälper föräldrar hålla koll på sina barn

Aluminiumbrickan är smidig och nätt och har ett inristat telefonnummer på sig. Sedan ett tag tillbaka uppmanar räddningspersonal världen runt privatpersoner att alltid ha ett ICE-nummer (In case of emergency) i mobilen. Nu har sju ungdomar i Gällivare producerat en liten ICE-bricka som går att fästa på mobilen eller i nyckelknippan.
   
– Vi har märkt att många föräldrar intresserar sig för brickan. Deras barn har inte alltid mobiler på sig och det är viktigt att räddningspersonal har möjligheten att lätt nå föräldrarna om någonting hänt deras barn, säger Lisette Singström, vd för ICE Tag UF.

ICE-numret är till för att räddningspersonal snabbt ska kunna nå närmast anhörig, till exempel föräldrarna. Den nya brickan har sålt riktigt bra i Gällivare, där ungdomsföretaget samarbetar med Räddningstjänsten. Företaget har sålt brickan i ett par månader och har än så länge sålt drygt 150 brickor.
   
– För den som vill ha en lite piffigare bricka finns möjligheten att få en liten strassten på brickan, utan extra kostnad, säger Lisette Singström.

Nu spånar företaget på att fortsätta sälja brickorna även när företagsåret tagit slut. Ett UF-företag (Ung företagsamhet) får endast hålla på i ett år. När detta året är slut måste ungdomarna bestämma om de ska satsa och starta ett riktigt företag.

– Vi får se hur det blir. Först fokuserar vi på det här året och sedan får vi fundera över om vi ska fortsätta, säger Lisette Singström.

Läs mer på foraldrakraft.se: Mobilnumret som räddar liv

ICE Tag UF: www.icetag.se
Ung Företagsamhet: www.ungforetagsamhet.se